International Employer of the Year in Oulu 2022 – kilpailun voittaja on valittu!

International Employer of the Year -kilpailun tarkoituksena on nostaa esille yrityksiä, jotka ovat mallikkaasti onnistuneet rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia sekä Oulusta että ulkomailta, ja onnistuneet luomaan monikulttuurisen ilmapiirin työyhteisöön. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Oulussa. Aiemmin vastaavia kilpailuja ovat järjestäneet esimerkiksi Pirkanmaan nuorkauppakamari ja JCI United.

Kilpailussa etsittiin Oulun seudun kansainvälisintä työnantajaa. Voittajan valinnassa painotettiin mittareina työyhteisön monimuotoisuutta ja maantieteellistä liiketoiminta-aluetta, sekä tulevaisuuden kv-liiketoiminnan suunnitelmia. Tuomaristo painotti valinnassaan, miten yritys vaikuttaa kansainvälisten osaajien alueellisen pitovoiman vahvistamiseen. Voittajaksi valittiin oululainen Timegate Instruments Oy. 

”Vaikutuimme siitä, miten ansiokkaasti ja ennakkoluulottomasti yritys on saanut sitoutettua korkeakoulutettuja osaajia Oulun alueelle. Yritys on alusta asti rohkeasti rekrytoinut vain osaajia, välittämättä siitä, onko osaaja Intiasta, Italiasta vai Savosta. Yritys on kääntänyt monikulttuurisuuden vahvuudekseen ja hyödyntää työntekijöidensä kulttuurista tuntemusta laajentuessaan uusille markkinoille.” tuomariston jäsen Mari Viirelä Oulun kauppakamarista kommentoi Timegate Instruments Oy:n toimintaa.

Kilpailun järjestäjinä toimivat Oulun nuorkauppakamari, Oulun kauppakamari sekä BusinessOulun Talent Hub -hanke. Kilpailu tullaan järjestämään vuosittain ja Oulun alueen voittaja nimetään valtakunnalliseen International Employer of the Year -kilpailuun. Palkinnoksi voittaja saa Oulun kauppakamarin lahjoittaman kiertopalkinnon. 

Timegatella kansainvälisyys on heidän DNA:ssa

Timegate Instruments on kansainvälinen, nopeasti kasvava oululainen deep tech eli syväteknologia-alan yritys, joka on kehittänyt täysin uudenlaisen mittalaitteen erilaisten materiaalien koostumusten mittaamiseen. Suomessa Timegate on Raman spektroskopiaan perustuvien mittalaitteiden markkinajohtaja ja maailmanlaajuisesti ainoa aikaportitetun Raman-teknologian tarjoaja. 

Toiminnassaan he edistävät alueen ja Oulun akateemisten osaajien pitovoimaa. Heillä on ollut jo heti alusta alkaen  kansainvälistyminen ja avoin suhtautuminen kansainvälisiin osaajiin luontevasti osa heidän liiketoimintaa. Diversiteetti on selkeästi sisäänrakennettua; henkilöstöstä 25% on kansainvälisiä osaajia yhteensä viidestä eri kansallisuudesta.

”Usein, törmää ajatukseen, että kulttuurierot tai haasteet vuorovaikutuksessa liittyvät vain eri kansalaisuuksiin. Lopulta me olemme kaikki aika samanlaisia, ja eroja voi olla myös kaikilla perusluonteilla tai siinä, mistä päin Suomea on kotoisin. Turha tehdä kv-rekrytoinnneista liian vaikeaa, samanlailla haasteita voi olla organisaatioissa, joissa on vain suomalaisia”  –Elina Aronen-Raappana, Marketing Director, Timegate Instruments Oy

Lisätietoja ja mahdolliset haastattelut: 

Timegate Instruments Oy:

Mari Tenhunen
+358 40 750 4425
mari.tenhunen@timegate.com

Elina Aronen-Raappana
+358 44 306 6149
https://www.timegate.com/

Tuomariston jäsenet:

Oulun Nuorkauppakamari ry
Susanna Sainsalo
Puheenjohtaja
+ 358 40 911 6373

Oulun Kauppakamari
Mari Viirelä
Johtaja , palvelusektori
+358 50 4822 305

Saranen Consulting Oy ja Oulun Kauppakamarin koulutus- ja työvoimavaliokunnan jäsen

Harri Schroderus
Comtence lead, Pohjois-Pohjanmaa
+358 50 540 2735

Business Oulu
Mari Rautiainen
Palvelupäällikkö, yritysten osaajatarpeisiin vastaaminen
+358 44 703 1370

Kilpailupäälliköt:

Oscar Blide
Oulun Nuorkauppakamari
+358 40 354 5583

Jennimari Koskela
Oulun Nuorkauppakamari
+358 40 747 6853

Kategoriat:Kansainvälisyys, Osaaminen