Kauppakamariosastot

Oulun kauppakamarilla on neljä kauppakamariosastoa; Kainuussa, Kalajokilaaksossa, Koillismaalla ja Raahessa. Kauppakamariosastojen tehtävänä on seurata ja vaikuttaa elinkeinoelämän toimintaympäristöön omilla alueillaan.

Kauppakamariosastot

Oulun kauppakamarilla on neljä kauppakamariosastoa; Kainuussa, Kalajokilaaksossa, Koillismaalla ja Raahessa. Kauppakamariosastojen tehtävänä on seurata ja vaikuttaa elinkeinoelämän toimintaympäristöön omilla alueillaan. Osastojen resursseina toimivat osastojen hallitukset ja asiamiehet.

Kauppakamariosastojen tyypillistä toimintaa on osallistua alueillaan julkisen sektorin eri työryhmiin, järjestää elinkeinoelämän tilaisuuksia ja ottaa kantaa ajankohtaisiin elinkeinoelämään liittyviin asioihin. Osastojen hallitusten puheenjohtajat kuuluvat Oulun kauppakamarin hallitukseen.

Kainuun kauppakamariosasto

Kainuun kauppakamariosasto on perustettu vuonna 1951 ja
se toimii koko Kainuun maakunnassa. Osaston tehtävänä on toimialueen elinkeinoelämän toimintaedellytysten edistäminen ja yhteisten etujen valvominen.

Kalajokilaakson kauppakamariosasto

Kalajokilaakson kauppakamariosasto toimii aktiivisena vaikuttajana ja yritysten toimintaedellytysten edunvalvojana kahdeksan kunnan alueella: Kalajoki, Alavieska, Ylivieska, Sievi, Nivala, Haapajärvi, Reisjärvi, Pyhäjärvi. Alueen väkiluku on runsaat 60 000.

Koillismaan kauppakamariosasto

Koillismaan kauppakamariosastoon kuuluu kolme maakunnan
pohjoisinta isoa kuntaa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo. Alueen väkiluku on noin 29 000.

Raahen kauppakamariosasto

Raahen kauppakamariosasto toimii elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittäjänä ja yritysten etujen valvojana toiminta-alueella; Haapavesi, Kärsämäki, Merijärvi, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki ja Siikalatva.