Kauppakamari Café: Verotarkastus ja siihen valmistautuminen 10.12.2021

Ajankohta ja paikka

Alkaa
10.12.2021
Päättyy
10.12.2021
Tapahtumapaikka
Teams

Verotarkastus saattaa vaatia suurenkin ajankäytön sen kohteeksi joutuneelta yhtiöltä. Verotarkastus saattaa myös johtaa ylimääräisiin ja joskus yllättäviinkin veroseuraamuksiin. Tilaisuudessa käydään läpi, kuinka verotarkastuksen kuluessa kannattaa antaa vastauksia verotarkastajien esittämiin kysymyksiin ja miten kirjalliseen verotarkastuskertomukseen annetaan vastine. Lisäksi käydään läpi muutoksenhakukeinoja tilanteessa, jossa verotarkastuskertomuksen pohjalta yhtiöön ja sen osakkaisiin on kohdennettu verotustoimenpiteitä.

Asiantuntijoina toimivat vero-osaston johtaja Torsti Lakari ja Special Counsel Jussi Aranne, Eversheds Asianajotoimisto Oy.

Tervetuloa!

Ohjelma

8.30 Tilaisuuden avaus

8.35 Verotarkastukseen valmistautuminen
-asianajaja Jussi Aranne, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Tarkastuskertomukseen vastaaminen ja muutoksenhaku
-asianajaja Torsti Lakari, Eversheds Asianajotoimisto Oy

10.00 Tilaisuuden päätös

Torsti Lakari asianajaja, osakas, vero-osaston johtaja

Torsti on erityisesti verotukseen ja yhtiöoikeuteen erikoistunut asianajaja ja hän vetää yhtiömme veroryhmää. Torstilla on erityistä kokemusta perheyritysten ja muiden pk-sektorin yritysten avustamisesta verotukseen ja perhevarallisuussuunnitteluun liittyvissä järjestelyissä. Torsti on ollut mukana lukuisten yritysten omistajanvaihdoksissa sekä suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia rakennejärjestelyitä. Juridisen ja kaupallisen koulutuksen sekä työssä kertyneen kokemuksen myötä hänen osaamisensa on suureksi hyödyksi selvitettäessä erilaisiin yritystoiminnan ja perhevarallisuuden järjestelyihin liittyviä verotuksellisia ja muita riskejä ja mahdollisuuksia. Häneltä on ilmestynyt teoksia liittyen mm. yritysten sukupolvenvaihdoksiin sekä säätiöiden verotukseen. Torsti on ollut mukana kymmenissä veroriidoissa ja on avustanut yhtiöitä ja niiden osakkeenomistajia esimerkiksi verotarkastuskertomuksiin vastaamisessa ja verotusta koskevassa muutoksenhaussa eri oikeusasteissa.

Jussi Aranne asianajaja, Specialist Counsel

Jussi on vero-oikeuteen erikoistunut asianajaja. Jussi on ollut mukana kymmenissä veroriidoissa sekä avustanut yhtiöitä ja niiden omistajia verotarkastusten yhteydessä muun muassa verotarkastuskertomuksiin vastaamisessa sekä verotusta koskevassa muutoksenhaussa eri oikeusasteissa. Jussi on ollut mukana lukuisten yhtiöiden omistajanvaihdoksissa sekä suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia rakennejärjestelyjä.

Ilmoittautuminen/registration 8.12. mennessä.

Olemme uusineet tilaisuuksien ilmoittautumisjärjestelmän eli ilmoittautuminen tapahtuu nyt Kauppakamarikaupan kautta. Alkuvaiheen käytössä on ollut pieniä teknisiä haasteita, joten jos et saa ilmoittautumisvahvistusta sähköpostiisi tai et ole onnistunut ilmoittautumaan, niin ilmoita tietosi sähköpostilla koulutus.oulu@chamber.fi

Tapahtuma on päättynyt.

Katso tulevat tapahtumat