Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan mahdollisuudet no2 2024

Uutisia Pohjois-Ruotsista

Onnittelut Solvers Oy:lle! Solvers Oy osti Relitor Engineering Luulajasta. Relitor Engineering on perustettu Luulajassa vuonna 1993 ja se myy teknisiä konsultointipalveluita Pohjois-Ruotsin teollisuudelle. Relitorin liikevaihto 2023 oli 27 miljoonaa SEK.

Onnittelut Liikenne Tukiainen Oy:lle! He aloittivat Ruotsin toimintansa perustamalla Transport Tukiainen Ab:n Haaparantaan.

Onnittelut Anfra Oy:n liiketoiminnalle Ruotsissa jota loistavan aktiivisesti vetää Anfra Ab:n liiketoiminta-päällikkö Kai Kaarlejärvi. Lisää hyviä uutisia heidän onnistumisistaan on tulossa.

Uutisia Pohjois-Norjasta

Energi I Nord toivottaa meidät tervetulleiksi jäsenekseen ensimmäisenä ei norjalaisena kumppanina. Olemme nyt mukana Pohjois-Norjan energiateollisuuden ytimessä. Tämä aukaisee yrityksillemme uusia mahdollisuuksia päästä mukaan ajankohtaisiin hiilidioksidi vapaisiin projekteihin. Tilatkaa heidän uutiskirje osoitteesta www.energiinord.no

Norjan Betongklynge järjestää Betongfagdagen Narvikissa viikolla 11. Muutamalla oululaisella yrityksellä on jo ollut palaveri kyseisen klusterin ja Norjan Sintef tutkimusorganisaation kanssa. Näyttää siltä että oululaisilla on myös annettavaa betonialalla koskien pyrolyyseja (kuivatislaus), geopolymeerejä sekä biohiili osaamista. Kontaktit tulivat Pohjois-Suomen rakennusklusteri ry:n kautta jota Elina Yli-Luukko vetää.

Muutama houkutin Norjan valtiolta jotta pohjoisen alueet eivät autioidu. Listaus koskee koko Finnmarkin sekä Nord-Tromssan seitsemää kuntaa jotka ovat Karlsøy, Kvænangen, Kåfjord, Lyngen, Nordreisa, Skjervøy ja Storfjord: opintolainan alaskirjaus, sähkön kulutusvero nollataan, sähkön arvonlisävero nollataan, ilmainen päiväkoti, pienempi tulovero. Työnantajavero on Finnmarkissa ja Nord-Tromssassa 0%,
Tromssassa 7 % ja Oslossa 14 %. Työnantajavero on vero, joka työnantajien on maksettava työntekijöistään osana kansanvakuutuksen rahoitusta.

Norja esittelee 22. maaliskuuta uuden kansallisen liikennesuunnitelman, jossa keskitytään teiden ja rautateiden kunnossapitoon. Suuria uusia investointeja pohjoisen infrastruktuuriin ei ole luvassa.

Lue koko BusinessOulun julkaisema Pohjois-Norjan sekä Pohjois-Ruotsin tarjouspyynnöt uutiskirje, täältä.