HHJ® – Hyväksytty Hallituksen Jäsen -kurssi 2022/02, Oulu/etä

Ajankohta ja paikka

Alkaa
3.2.2022
Päättyy
24.3.2022
Tapahtumapaikka
Technopolis Ydinkeskusta
Sepänkatu 20, 90100 Oulu tai etä (Teams)

HHJ® -kurssien suosio jatkuu! Paikkoja rajoitetusti – varaa omasi ajoissa!

Hallitustyö koostuu useista eri osa-alueista. HHJ®-kurssilla käsitellään mm. hallituksen kokoonpanoa, roolia, vastuita, riskienhallintaa sekä työskentelytapoja: raportointia, strategiatyötä ja palkitsemisjärjestelmiä. Hallitustyöskentely avataan kurssilla erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta, hyvin käytännönläheisesti ja monipuolisten yritysesimerkkien avulla. Samalla selvitämme asiantuntijoiden ja hallitusammattilaisten johdolla, mitä on hyvä hallitustyö ja millaisia työkaluja hallitustyöskentelyn kehittäminen vaatii.

Kenelle?
HHJ®-kurssi soveltuu erityisesti hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen. Kurssi sopii hallitustyötä jo tekeville tai sitä harkitseville sekä hallitusammattilaisen urasta kiinnostuneille. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia hyödyntämään hallitustyöskentelyä entistä paremmin.

HHJ®-kurssin jälkeen on myös mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto ja HHJ-puheenjohtajakurssi sekä osallistua vuosittaiseen valtakunnalliseen HHJ-alumniseminaariin. Kun siis haluat kehittää laaja-alaisesti hallitustyöskentelyä ja hyvää hallitustyötä, tule mukaan kansainvälisesti tunnustetulle ja palkitulle HHJ-hallituskurssille!

HHJ®-kurssi oli laadukkaasti toteutettu kokonaisuus. Laadukas hallitustyö palvelee yritysten lisäksi myös yritysten sidosryhmien, kuten rahoittajien, toimintaa. Tasokkaat luennot, hyvät yritysesimerkit sekä vuorovaikutteiset keskustelut ja ryhmätyöt toivat omaan ajatteluun uusia näkökulmia. Haluan kiittää kauppakamareita tämän valtakunnallisen HHJ-kokonaisuuden rakentamisesta ja järjestämisestä. Jo nyt on nähtävissä, että kurssi on nostanut pk-yritysten hallitustyön laatua ja tuonut osaltaan yhteistä kieltä hallitustyöhön sekä hallituksen jäsenten välille.” Juuso Heinilä, aluejohtaja, Finnvera Oyj, Pohjois-Suomi

Kurssipalautteista poimittua:
”Paras koulutus mihin olen urallani osallistunut!”
”HHJ on avannut silmät monessa asiassa.”
”Hyvä kurssi, suosittelen mielelläni tätä eteenpäin.”
”Selkeytti hallituksen roolia”
”Ryhmätyöt antoisia ja hyödyllisiä”

AIKATAULU: 
1. jakso: 3.2. klo 12.00-17.30
2. jakso: 17.2. klo 12.00-17.15
3. jakso: 24.2. klo 12.00-17.15
Ryhmätyö: 17.3. klo 12.45-17.15
4. jakso: 24.3. klo 12.00-18.00
Paikka: Technopolis Ydinkeskusta, Sepänkatu 20, Oulu tai etä (Teams)

OHJELMA: 
1. jakso: Hyvä hallintotapa
– Corporate Covernance: Omistajat, hallitus, johto
– Hallituksen ja sen jäsenen tehtävät ja juridinen vastuu
– Hallituksen rooli pk-yrityksen eri vaiheissa
– Case

2. jakso: Hallituksen ja hallitustyön organisointi
– Ryhmätyönanto
– Hallituksen kokoonpano ja muodostaminen pk-yrityksessä
– Tehokkaan hallitustyöskentelyn edellytykset pk-yrityksessä
– Case

3. jakso: Strategiatyö
– Strategiasuunnittelu vs. operatiivinen johtaminen
– Strategian luonti ja mittaaminen
– Case

4. jakso: Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
– Ryhmätöiden purku
– Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus
– Case
– Todistusten jako ja cocktails

Kurssilla on läsnäolopakko. Mahdolliset poissaolot voi korvata muilla Oulun kauppakamarin tai muiden kauppakamareiden järjestämillä HHJ-kursseilla erikseen sovittavalla tavalla.

Ryhmätyö: Case-yritykset kurssilla suoritettavaa ryhmätyötä varten valitaan kurssille osallistuneiden yritysten joukosta. Tarkoituksena on analysoida kohdeyrityksen hallitustyöskentelyä sekä tehdä ehdotus sen tehostamiseksi. Kokemusten ja palautteen perusteella ryhmätyön kohdeyritykset ovat olleet tyytyväisimpiä kurssin antiin.

Kirjallisuutta: Hyvä hallitustyö, Juhani Erma, Tommi Rasila, Olli V. Virtanen (2017). Listaamattomien yhtiöiden hallinnoinnin kehittäminen, Corporate Governance: Keskuskauppakamari (liitteenä myös yllä olevassa kirjassa)


ILMOITTAUTUMINEN 20.1. mennessä TÄSTÄ. Paikkoja rajoitetusti.

Lisätiedot: palvelujohtaja Riitta Schroderus, puh. 050 338 9350, riitta.schroderus(at)chamber.fi

Osallistumismaksu: jäsenhinta: 1750 € + alv 24 %, hinta: 2500 € + alv 24 %. Hintaan sisältyy luennot, työalusta, materiaali ja kirja. 

Perumisehdot: Kahta viikkoa ennen ensimmäistä tilaisuutta perutusta kurssipaikasta perimme 50 % osallistumismaksusta. Viikkoa ennen kurssin alkamista tai myöhemmin tehdyistä perumisista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Muutokset mahdollisia. Kurssin järjestämisen ehtona on kurssikohtaisen vähimmäisosallistujamäärän täyttyminen. Oulun kauppakamarilla on oikeus perua koulutustilaisuus ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla asiakkaalle siitä sähköpostilla viimeistään 4 arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa.

Koulutus on päättynyt.

Katso tulevat koulutukset