We <3 metal -kampanja käynnistyy​

Metallialan työvoimapula on arkipäivää. Oulusta ja lähiseudulta löytyy paljon erilaisia työpaikkoja metallialan ammattilaisille, kuten hitsaajille ja koneistajille. BusinessOulu onkin nyt käynnistänyt We <3 metal -kampanjan, jolla on tarkoitus avata alan positiivisia puolia sekä herätellä työelämävalintoja tekevien mielenkiintoa alaa kohtaan. Tähtäimessä ovat sekä nuoret että vanhemmat uraa tai alan vaihtoa pohtivat henkilöt.

– Me BusinessOulussa haluamme auttaa yrityksiä niiden toiminnassa. Metallialan yrityksiä on tällä seudulla liki 100, ja heidän toiveensa oli nostaa metallialan profiilia osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi, sanoo palvelupäällikkö Mari Rautiainen BusinessOulusta.

– We <3 metal -kampanja toteutetaan yhdessä yritysten sekä oppilaitosten kanssa. Toivottavasti annamme mahdollisimman monelle kipinän hakeutua tälle monipuolisia tehtäviä tarjoavalle alalle ja töihin Oulun alueen yrityksiin.

Kampanjan internet-sivustolla (oulu.com/metal) voi tutustua avoimiin työpaikkoihin, koulutusmahdollisuuksiin ja uratarinoihin – niin suomeksi kuin englanniksi.

Myös Työn Taitajat on mukana We <3 metal -kampanjassa. Työn Taitajien Työelämäpäiviä ja Työelämäoppitunteja on järjestetty vuodesta 2020. Metalli- ja konepajateollisuuden yrityksiä on jo aiemmin ollut mukana toiminnassa, ja tätä toimintaa jatketaan ja yhä useampi alan yritys on tulossa mukaan.

– Työn Taitajat tuo yritykset lähemmäs nuoria ja avaa alan erilaisia koulutus- ja työmahdollisuuksia. Yrityksen edustajat kertovat oman uratarinansa, kertovat yrityksessä tarvittavasta osaamisesta, yrityksen tuotteista ja palveluista sekä antavat vinkkejä työelämään. Tavoitteena on innostaa alalle avaamalla sitä, mitä tämä toimiala tänä päivänä on, kertoo projektipäällikkö Tiina Haapaniemi.

Tulevia tapahtumia, joissa We <3 metal on mukana:

  • Megamatchmaking – suuri rekrytointitapahtuma Oulun teatterilla 20.9.2022
  • Päivä taitajana – suuri työnvarjostuspäivä yrityksissä ja Radisson Blu Oulussa 9.11.2022
  • Metalliyö – koulutustapahtuma OSAO:lla 22.11.2022

Lisätietoja

Mari Rautiainen, palvelupäällikkö
044 703 1370
mari.rautiainen@businessoulu.com

Tiina Haapaniemi, projektipäällikkö
050 302 3196
tiina.haapaniemi@businessoulu.com

BusinessOulu toteuttaa työllisyyden kuntakokeilua; työnhakijoiden lisäksi BusinessOulu on apuna työnantajille osaavan työvoiman löytämisessä. Pesti-yksikkö on yhteyspiste työvoimaa tarvitseville yrityksille.

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat, Työvoima