”Vetävä Oulu tarvitsee tekoja”

Rantakadun firmat esittävät Avaruusseikkailun ulkoilmanäytöksenä

Mahtipontinen ääniraita, kryptinen juoni ja ajatukset ihmisyydestä ovat Stanley Kubrickin 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan ytimessä. Nyt eeppinen elokuva esitetään Oulun Taiteiden Yönä ulkoilmanäytöksenä Luovassa korttelissa Rantakadulla. Taustalla on korttelin yritysten halu toimia inspiroivan Oulun puolesta.

”Haluamme, että fiksut tyypit pysyvät Oulussa – ja myös tulevat tänne käymään, asumaan ja työskentelemään. Mietimme yhdessä, kuinka voisimme osaltamme vahvistaa Oulun mainetta jännittävänä kaupunkina. Oli aika luontevaa ideoida tempaus, joka kolahtaa itsellekin. Klassikkoelokuva sisäpihallamme tuntui heti jutulta, joka on pakko tarjota oululaisille”, Luova Työmaa Oy:n toimitusjohtaja Juha Mikkilä kertoo.

Luova kortteli on pihapiiri, joka tuli aikaisemmin tunnetuksi Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön kotipesänä ja myöhemmin pelialan keskittymänä Oulun keskustassa. Nyt korttelissa toimii iso joukko luovan alan yrityksiä: viestijöitä, animaattoreita, valokuvaajia, av-tuottajia ja pelien tekijöitä, joista tunnetuimpana Fingersoft.

”Elokuvaillan taustalla on suurempikin merkitys: Oulun on oltava vetävämpi kaupunki sellaisille osaajille, joita me ja muut yritykset tarvitsemme jatkuvasti lisää. Uskomme, että virkeä keskusta ja dynaaminen tekeminen edistävät Oulun mainetta, joten tässä on meidän korttelimme yksi ponnistus entistäkin mielenkiintoisemman kaupungin rakentamiseksi. Varmaan jatkoakin seuraa”, toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja Fingersoft Oy:stä miettii.

2001: Avaruusseikkailu -elokuva ulkoilmanäytöksenä torstaina 18.8. osoitteessa Rantakatu 3 klo 21.30. Vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Juha Mikkilä
0407070372
juha.mikkila@tyomaa.com

Susanna Solajoki
PR Manager
050 374 5747
susanna.solajoki@fingersoft.net

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat