Tornion suurin hotelli Parkhotel Tornio vaihtaa omistajaa

Lomanan tavoitteena on kasvaa orgaanisesti ja yrityskaupoilla kaupungeissa ja kasvavissa matkailukeskuksissa, liikevaihto tavoite v. 2026 on 10 m€

Oululaistaustainen ja Kainuussa kotipaikkaa pitävä Lomana Oy on ostanut Parkhotel Tornion liiketoiminnan Jorma Sankalalta. Hotelli ja ravintolat jatkavat toimintaansa normaalisti liiketoimintakaupan jälkeen ja henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä hotellin palveluksessa.

Elämäntyönsä hotellissa tehnyt Sankala sanoo tunnelmien olevan tällä hetkellä haikeat. Hän sanoo jättävänsä uudelle omistajalle hyvin toimivan, nykyaikaisen hotellin ammattitaitoisine henkilökuntineen. Hotellin johtajana viimeiset viisi vuotta toiminut Heidi Ylläsjärvi on vastannut hotellin kehittämistoimenpiteistä.

Upealla paikalla Tornionjoen rannalla sijaitsevan hotellin historia kietoutuu tiiviisti paikalliseen liike- ja kulttuurielämään ja ajanvietteeseen v. 1932 lähtien. Hotellissa on ollut vieraana ja viihdyttäjinä vuosikymmenten varrella Urho Kekkosesta Irwin Goodmaniin. Hotellissa on 100 huonetta, 2 ravintolaa, 200 hlön auditorio, 300 hlön tapahtuma-areena, useita kokoustiloja sekä kuntosali, sauna- ja allasosasto.

”Parkhotel Tornio on perinteikäs ja hyvin hoidettu hotelli mielenkiintoisella sijainnilla Tornio-Haaparannan kaksoiskaupungissa. Näemme hotellin tulevaisuudessa entistäkin kiinnostavampana kohteena kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille. Hotellissa on erinomaiset puitteet muun muassa hiljattain remontoitujen huoneiden, laadukkaiden ravintolapalveluiden sekä allasosaston ja monipuolisten kokoustilojen myötä”, kertoo Lomana Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kiiskilä.

Lomana Oy:n omistajilla on pitkä kokemus hotelliliiketoiminnasta ja matkailun kehittämisestä, mutta Tornio on alueena uusi ja sijainti kahden maan rajalla Tornionjoen varressa avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseksi. Torniossa on vahvaa kasvupotentiaalia hotelli- ja matkailuliiketoiminnalle. ”Matkailijoiden lisäksi haluamme varmistaa erinomaiset palvelut paikallisille asukkaille ja yrityksille. Tulemmekin kehittämään palveluitamme myös heidän toiveensa huomioiden”, Kiiskilä kertoo.

Lomana Oy on keskeinen toimija Ukkohallan matkailukeskuksessa ja operoi Ukkohallassa Hotel Ukkohallan nimellä huoneistohotellia, näköalahuoneistoja, ravintoloita, kylpylää, keilahallia sekä kauppaa.

Lomana Oy budjetoitu liikevaihto 2024 nyt tehdyn yrityskaupan myötä on 5,5 m€. Yhtiön liiketoiminnan keskeiset tavoitteet tuleville vuosille ovat kannattava kasvu, vastuullisuus sekä laajentuminen matkailukeskuksiin ja kaupunkeihin Pohjois-Suomessa.

Matkailualakin elää murroksessa ja me haluamme olla siinä mukana aktiivisena toimijana. Vaikka matkailussa palvelut ja elämykset tuotetaan paikallisesti niin kansainvälistyminen, digitalisaatio ja liiketoimintojen kehittäminen edellyttävät alalla riittävän suurta yrityskokoa, jotta näihin haasteisiin voidaan vastata.

Pohjois-Suomi kiinnostaa matkailukohteena, mutta myös muuta elinkeinoelämää ja investointipotentiaali Pohjoisessa Lapin Kauppakamarin mukaan on useita kymmeniä miljardeja. Olemme iloisia ja ylpeitä, että pääsemme jatkamaan hyvin hoidetun ja johdetun hotellin toimintaa. Haluamme antaa oman panoksemme ja olla mukana kehittämässä Tornion seudun ja Lapin matkailua yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa”, kertoo yhtiön kasvustrategiasta ja investoinneista vastaava hallituksen puheenjohtaja Kimmo Kyhälä.

Lisätiedot:
Kimmo Kyhälä, hallituksen puheenjohtaja, Lomana Oy
Puh: 0400 689 979
Mail: kimmo.kyhala@gmail.com

Jussi Kiiskilä, toimitusjohtaja, Lomana Oy
Puh: 050 543 5408
jussi.kiiskila@ukkohalla.fi

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat