Suomesta lähetetään Ukrainaan kahdeksan jämerää suojakonttia pelastajien avuksi – LähiTapiola Pohjoinen mukana lahjoituksessa

Kuvituskuva, Canva.

LähiTapiola Pohjoisen lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden lahjoituskokonaisuutta, jolla mahdollistetaan yhteensä kahdeksan suojakontin toimitus Ukrainaan pelastajien avuksi. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) koordinoi konttien tilausta. Kontit toimitetaan Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta sisäministeriön tuella.

Ukrainan pelastustoimelle toimitettavat suojakontit ovat erityisvarusteltuja tilapäisiä suojautumistiloja, jotka toimivat pelastajien väliaikaisina majoitus- ja suojapaikkoina rintamaolosuhteissa. Ensimmäisessä, 26.6. lähtevässä toimituserässä lähetetään kaksi suojakonttia. Loput kuusi konttia toimitetaan Ukrainaan kesän jälkeen.

Tarve pelastustoimen infrastruktuurille on Ukrainassa erittäin suuri, sillä monilla alueilla pelastustoimi on kärsinyt Venäjän hyökkäyksissä huomattavia materiaalitappioita ja paloasemien menetyksiä.

Lahjoituksemme suojakontteja varten on elämänturvayhtiön vastuullisuustyötä, jonka myötä haluamme yhdessä muiden yhtiöiden kanssa osoittaa tukemme Ukrainalle, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Suojakontit valmistaa suomalainen perheyritys Nokian metallirakenne. Suomen ulkoministeriö on aiemmin toimittanut samanlaisia kontteja Ukrainaan kymmenen kappaletta, ja ne ovat Ukrainan pelastustoimen jatkuvassa käytössä. Yhden kontin arvo on noin 100 000 €.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Pohjoinen vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Vuoden 2024 aikana yhtiö on tukenut lahjoituksillaan muun muassa pohjois- ja keskipohjalaisia pelastusalan toimijoita ja Oulun yliopistoa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Veli Rajakangas, LähiTapiola Pohjoinen, 050 408 1406, veli.rajakangas(at)lahitapiola.fi

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat, Vastuullisuus, EU