Stora Enso pysäyttää kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä

Stora Enso ilmoitti tänään keskeyttävänsä toistaiseksi kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä Ukrainassa meneillään olevan hyökkäyksen vuoksi. Stora Ensolla on Venäjällä kolme aaltopahvipakkaustehdasta ja kaksi sahaa, jotka työllistävät noin 1 100 henkilöä. Yhtiö keskeyttää myös kaiken viennin ja tuonnin Venäjälle ja Venäjältä. Yhtiö on käynnistänyt varasuunnitelman toimeenpanon, jolla varmistetaan riittävä raaka-aineiden saatavuus muista lähteistä.

”Ukrainan sotaa ei voi mitenkään hyväksyä, ja olemme täysin kaikkien pakotteiden takana. Keskitämme nyt kaiken huomiomme asiakkaidemme tukemiseen ja työntekijöidemme hyvinvointiin”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky.

Stora Enson liikevaihto Venäjällä on noin 3 % konsernin kokonaisliikevaihdosta. Vaikutus Stora Enson liikevaihtoon tai liiketulokseen ei ole merkittävä.

Lisätietoja medialle:
Satu Härkönen
viestintäjohtaja, Suomen mediasuhteet
puh. 040 832 7458

Sijoittajatiedustelut:
Anna-Lena Åström
sijoittajasuhdejohtaja
puh. +46 70 2107691

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja vuonna 2021 liikevaihtomme oli 10,2 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa. storaenso.com

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat, Venäjä-pakotteet, Ukraina