OSAO Open Day – työelämäyhteistyötä tiivistämässä

Open Day -konseptissa selvitetään työnantajien osaajatarpeita ja samalla opettajat kertovat ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksista. Opettajat ovat työpaikalla päivän ja tänä keväänä on kierretty jo reilut sata työpaikkaa Open Day -konseptin kautta. Opettajien ja ohjaushenkilöstön kampanjamuotoinen jalkautuminen työpaikoille on yksi tapa, jolla Koulutuskuntayhtymä OSAO haluaa entisestään tiivistää yhteistyötä työpaikkojen kanssa.

”Saimme kyllä käytetylle ajalle vastinetta”, toteaa Autoliike Pörhön jälkimarkkinointijohtaja Pekka Mustonen Open Day -vierailusta. ”Omat tietoni yhteistyömahdollisuuksista OSAOn kanssa päivittyivät siinä jutellessa. Emme esimerkiksi olleet aiemmin hoksanneet, että OSAOlta saa myös ensiapukoulutusta. Meidän intressimme on tiivistää yhteistyötä entisestään. Meillä on osaajapula, ja OSAO niitä osaajia kouluttaa. Tänä vuonna lähdemme myös Taitaja-kisaan mukaan arvioijiksi, emme pelkästään sponsoreiksi.”

Työpaikkojen tarpeet ja kiinnostukset OSAOta kohtaan ovat olleet moninaiset. Reilu 70% työpaikoista haluaa tarjota työssäoppimispaikan OSAOn opiskelijoille ja noin 40% on ilmoittanut rekrytointitarpeesta. Nykyisen henkilöstön osaamisen kehittämisen tarpeitakin toki on ollut – erityisesti erilaiset korttikoulutukset ja työpaikkaohjaajakoulutukset ovat nousseet esiin. Kiinnostusta ovat herättäneet myös OSAOssa vasta käyttöön otettu OSAOrekry (95%), OSAOn uutiskirjeet (78%), palvelut opiskelijatyönä (73%), opiskelijaprojektit (65%) ja tapahtumayhteistyö (59%).

Työpaikkojen tarpeisiin OSAO vastaa monin tavoin. Opiskelijan osaamisen työpaikka voi saada käyttöönsä esimerkiksi koulutus- ja oppisopimusten, opiskelijaprojektien ja opiskelijatöiden kautta. Yrityspoluilla voidaan räätälöidä opiskelijalle juuri työpaikan tarpeisiin sopiva koulutus- ja oppisopimuspolku, joka parhaissa tapauksissa päättyy rekrytointiin. Kumppanuuksien solmimisen kautta yhteistyö voidaan syventää tätäkin pitemmälle.

Keskustelukynnyksen madaltamisessa ja mutkattomien keskustelupaikkojen lisäämisessä Open Day konsepti on toiminut hyvin. Tavoitettavuudesta pidämme kiinni jatkossakin.

Lisätietoja
https://www.osao.fi/palvelut-tyopaikoille/referensseja/
OSAOn Open Day syventää työelämäyhteistyötä | OSAO

Työelämä- ja yrityspalvelut, p. 040 141 5320
Virpi Spangar, palvelujohtaja, p. 050 520 8854
virpi.spangar@osao.fi

Minna-Liisa Myllylä, työelämäkoordinaattori, työpaikkaohjaajakoulutukset, p. 040 141 5135
minna-liisa.myllyla@osao.fi