Radisson Blu Hotel Oulu on International Employer of the Year 

Oulu International Networkin kick off -tilaisuus Business Asemalla 17.4.2024.


Oulun kauppakamarin käynnistämä Oulu International Network (Oulu IN) aloitti toimintansa aamiaistilaisuudella 17.4. Kick off -tilaisuudessa julkistettiin myös International Employer of the Year -kisan voittaja, joka tänä vuonna on Radisson Blu Hotel Oulu.

Radisson Blu Oulun hotellin henkilöstö on hyvin kansainvälistä ja se on käännetty hotellissa voimavaraksi, koska hotellin asiakaskunta on kansainvälistä. Yritys on tehnyt pitkäjänteistä työtä monikulttuurisuuden juurruttamisessa osaksi yrityskulttuuria, mikä näkyy siinä, että tasa-arvoinen, diversiteettiä kunnioittava työkulttuuri on saatu luotua ja ylläpidettyä. Radissonissa jokainen työntekijä ja yksilö on tasa-arvoinen riippumatta mm. taustasta, kansallisuudesta, uskonnosta, ihon väristä, sukupuolesta, uskonnosta tai iästä.  

Oulun alueella on satoja ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita, jotka tarvitsevat harjoittelu- ja työpaikkoja. Muutaman seuraavan vuoden aikana määrän odotetaan tuplaantuvan. Alueella on tunnistettu haasteeksi, etteivät kv-taustaiset henkilöt löydä helposti töitä tai harjoittelupaikkoja. Tähän haasteeseen perustettiin Oulu IN tukemaan yrityksiä ottamaan kv-taustaisia työntekijöitä palvelukseen. Verkoston tarkoituksena on tarjota vertaistukea yritykseltä yritykselle, jakaa tietoa palveluista ja tukimuodoista sekä kohtauttaa oppilaitoksen edustajia yritysten kanssa.
”Niiden yritysten viesteissä, jotka ovat jo palkanneet ulkomaalaistaustaisia osaajia, toistuu yksi teema: tulijat tarvitsevat tukea asettautumiseen. Toisaalta positiivista on ollut huomata, että Migrin panostukset lupaprosessien jouhevoittamiseen ovat tuottaneet tulosta, ongelmatilanteissa apua saa nopeasti ja jos kaikki on kunnossa, lupien käsittely on todella sujuvaa” summaa Oulun kauppakamarin palvelusektorin johtaja ja Oulu International Networkin käynnistäjä Mari Viirelä.  

Oulu IN kick off-tilaisuuteen osallistui niin yritysten, oppilaitosten kuin julkisen puolen edustajia. Yritysten yhteinen näkemys oli, että työyhteisön monimuotoisuus on rikkaus, joka vaikuttaa positiivisesti liiketoimintaan. Vaikka erityisesti harjoittelupaikan saaminen voi olla kv-osaajalle haaste, kannustavat yritykset ottamaan harjoittelijoita, koska useammalla yrityksellä oli vain positiivisia kokemuksia harjoittelijoista, joista useat yritykset ovat saaneet ihan vakituisia työntekijöitä. 

Kiinnostuitko liittymään mukaan Oulu International Networkiin? Jätä yhteystietosi, niin saat kutsut verkoston tapaamisiin: https://forms.office.com/e/AM9FyjeAMx

Kategoriat:Työelämä, Kansainvälisyys, Rekrytointi, Elinkeinoelämä