Oulun Osuuspankki, Pohjolan Osuuspankki ja Tornion Osuuspankki muodostavat uuden pankin Pohjois-Suomeen

Oulun Osuuspankin, Pohjolan Osuuspankin ja Tornion Osuuspankin edustajistot päättivät kokouksessaan 22.9.2022 hyväksyä hallitusten esitykset ja yhdistyä uudeksi pankiksi. Suunnitelman mukaan uusi osuuspankki aloittaa toimintansa 1.5.2023 ja sen nimeksi tulee Pohjolan Osuuspankki. Yhdistymisen myötä syntyvä pankki on tällä hetkellä kooltaan Suomen toiseksi suurin osuuspankki ja erittäin merkittävä finanssialan tekijä.

Yhdistymisen valmistelun taustalla ovat sääntelyn vaateiden kiristyminen sekä asiakaskäyttäytymisen ja finanssialan toimintaympäristön nopea muutos. Yhdistymissuunnitelman tärkeimpänä tavoitteena oli alueen menestyminen ja asiakaspalvelun vahvistaminen.

Tavoite Kemin Seudun Osuuspankin, Oulun Osuuspankin, Pohjolan Osuuspankin ja Tornion Osuuspankin yhdistymisestä raukesi, kun Kemin Seudun Osuuspankin edustajisto päätti kokouksessaan 22.9.2022 äänestyksen jälkeen hylätä hallitusten esitykset luvuin 14 puolesta – 9 vastaan. Edustajiston jäsenistä enemmistö oli hallituksen esityksen kannalla, mutta määräenemmistöä ei saatu. Osuuskuntalain mukaan 2/3 annetuista äänistä on oltava yhdistymishankkeen puolesta.

–Suunnitelmassa oli neljän vahvan pankin yhdistäminen. Edustajistomme päätti kuitenkin toisin, sanoo Kemin Seudun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jarkko Parpala. – Vastuullisesti toimiva pankin johto ja hallitus tekivät kuitenkin oikean ratkaisun, kun esittivät edustajiston kokouksen päätettäväksi yhdistymistä suuremmaksi pankiksi. Edustajisto äänesti toisin, joten jatkamme toimintaamme omillamme.

Myönteisen yhdistymispäätöksen tehneet pankit Oulun Osuuspankki, Pohjolan Osuuspankki ja Tornion Osuuspankki alkavat nyt rakentaa yhdessä uutta pankkia.

– Yhdistymisen myötä uusi pankki tarjoaa kilpailukykyiset ja laajat asiantuntijapalvelut niin henkilö- kuin yritysasiakkaille muuttuvassa toimintaympäristössä ja aiempaa huomattavasti suuremmissakin hankkeissa. Saamme toivomamme leveämmät hartiat ja ne ovat ennen kaikkea asiakkaidemme etu. Voimme nyt auttaa asiakkaitamme paremmin yli kaikkien aikojen, Oulun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Antti Turkka, Pohjolan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Taija Jurmu ja Tornion Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Mauri Kauppi summaavat.

Yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään ja esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina.

Lisätiedot

Kemin Seudun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Jarkko Parpala, puh. 050 307 2529

Oulun Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Antti Turkka, puh. 040 545 5333

Pohjolan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Taija Jurmu, puh. 040 510 8889

Tornion Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Mauri Kauppi, puh. 0400 584 059

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat