Lentoyhteys Müncheniin on kilpailuetu

Kuva: Oliver Roesler / Lufthansa

Business Oulun Juuso Rönnholm pitää joulukuussa avattavaa Oulu – München -lentoreittiä tärkeänä paikallisen liike-elämän kannalta. Hän odottaa, että jatkossa kansainvälisiä reittilentoja on Oulusta useampia.

“Saksa on Suomelle tärkeä kauppakumppani ja Baijeri taas Saksan teollisuuden ydinalueella. Suora reittilento sinne on kilpailuetu Oulun seudun yrityksille”, Rönnholm sanoo.

Lufthansan reitti mahdollistaa paljon muutakin kuin Oulun ja Münchenin välisen liikenteen. Münchenin lentokenttä on Saksan toiseksi vilkkain ja sieltä on erinomaiset yhteydet eri puolille Keski-Eurooppaa lentäen ja maata pitkin.

Bisnestä ja matkailua

Business Oulun päättäjäviestinnän yhteyspäällikkönä Rönnholm on ollut edistämässä Oulun seudun saavutettavuutta.

“Maan sisäinen ja kansainvälinen lentoliikenne on Oulun seudun saavutettavuuden kannalta tärkeä seikka. Sen eteen on tehtävä töitä jatkossakin. Tänne mahtuu useampiakin kansainvälisiä lentoyhteyksiä, kun ne ovat fiksusti eri puolille Eurooppaa.”

Parhaat reitit palvelisivat liike-elämän lisäksi matkailua molempiin suuntiin.
“Toivottavasti Oulu – München -reittiä tullaan käyttämään, jotta siitä tulee ympärivuotinen. Jos on kysyntää, niin sitten tulee tarjontaakin”, Rönnholm sanoo.

Kategoriat:Saavutettavuus