Norjan ja Ruotsin arktisen alueen rakennusprojektit marraskuussa 2023: 520 miljoonaa €

Uutisia Pohjois-Norjasta
Vuosille 2024-2030 Pohjois-Norjaan suunnitellaan 16,8 miljardin Norjan kruunun sähkön siirtoverkon investointeja. Nykyinen sähkönkulutus Pohjois-Norjassa on noin 18 TWh. Sähkönkulutus kasvaa merkittävästi kohti vuotta 2030. Ennusteiden mukaan Pohjois-Norjan sähkövaje vuonna 2030 on noin -10 TWh. Vuonna 2025 Norjassa kilpailutetaan kolme uutta merituulialuetta, mutta Pohjois-Norjassa ei yhtään.

Saksalainen Baader-konserni osallistuu Lovundiin rakennettavan Nova Sean uuden lohiteurastamon kehittämiseen. Kustannusarvio on noin kaksi miljardia Norjan kruunua. Huippuluokan järjestelmä pystyy käsittelemään jopa 150 lohta minuutissa.

Yhdysvallat avaa pohjoisimman diplomaattiasemansa arktisella Norjalla. Diplomaattiasema avattiin 27.10.2023, se symboloi arktisen alueen kasvavaa merkitystä Washingtonissa. Ulkoministeri Antony Blinken ilmoitti aseman avaamisesta kesäkuussa, jotta Yhdysvallat voisi saada ” diplomaattisen jalanjäljen napapiirin yläpuolelle”. Asemaa kutsutaan ”läsnäolopostiksi” ja se ei tarjoa konsulipalveluja.

Uutisia Pohjois-Ruotsista
LKAB hakee lisää pientalojen valmistajia. Enemmän infoa https://lkab.com/leverantorer/

LKAB:n liikevoitto kolmannella vuosineljänneksellä oli lähes 5 miljardia kruunua.

Yritys Ruotsiin? tai asennusporukkaa Ruotsiin? Apu veroasioihin Suomen kielellä on nyt mahdollista.
Ota yhteys Lotta.Liikanen@skeppsbronskatt.se +46 76 4920825

Markkinatutkimuksen Ruotsin mahdollisuuksista tekee Markku Sirviö, Finsk-svenska handelskammaren.
Yhteystiedot: markku.sirvio@finsve.com +46 8 442 88 71 www.finsve.com

Trafikverket lisää kohtauspaikkoja radalle Malmbanan Luulajasta Norjan radalle. Investoinnit jatkuvat vuoteen 2028 ja projektien kustannusarvio on 2,6 miljardia SEK.

Ruotsin työttömyys 6,4 % kun taas Norrbottenin työttömyys 4,1 %. Jällivaaran 2,6% ja Kiirunan 2,2%.

Koillisväylällä tapahtuu
Kyseisen informaation tarkoitus oli aukaista mahdollisuuksia yrityksillemme. Yrityksillämme ei ole mahdollisuutta kyseistä informaatiota juuri nyt hyödyntää, joten pidämme Koillis-Venäjän ja Koillisväylän informaatiossa tauon. Norjalainen High North News löytyy osoitteesta www.highnorthnews.com/en

Lue koko BusinessOulun julkaisema Pohjois-Norjan sekä Pohjois-Ruotsin tarjouspyynnöt uutiskirje, täältä.