Touch X Less – ratkaise Nokia Metacampus Challenge

Miten järjestäisit liikkumisen ja erilaisten palveluiden hyödyntämisen Nokian tulevalla kampuksella Touch X Less? Siis kontaktittomasti, koskematta, kädet taskussa.

Uusia ratkaisuja Nokian kampukselle

Nokian uuden kampuksen suunnittelu Oulussa on käynnistynyt, ja muutto kampukselle Linnanmaa – Ritaharju -alueelle tapahtuu 2025. Kampuksen koko tulee olemaan n. 50 000 m2 käsittäen toimistotilat, testauslaboratoriot ja tuotantotilat.

Tavoitteena on rakentaa kampuksesta viihtyisä, joustava, hiilineutraali ja älykäs tila, joka tarjoaa erinomaiset puitteet niin työntekijöille kuin myös yritys- ja tutkimusyhteistyöhön.

Nokia Metacampus Challenge -kampanjan tavoite on kerätä parhaita ideoita palvelujen ja sovellusten kehittämiseksi ihmisiä varten, olipa kyseessä työntekijä, yhteistyökumppani tai vierailija. Nokia tarjoaa useita haasteita ratkaistavaksi vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Ratkaise haaste!

Ensimmäinen ratkaistava haaste on Touch X Less. Osallistu sen ratkaisemiseen nyt! Nokialla Oulussa on yli 2 600 työntekijää. Lisäksi tiloissa toimii lukuisia yhteistyökumppaneita, ravintola, neuvottelutiloja, testauslaboratorioita, tuotanto ym. muita tiloja, joten yksistään logistiikka on yksi haaste. Ihmisiä ja tavaroita liikkuu niin sisälle, sisällä ja sisältä. Iso kysymys on, että miten liikkuminen olisi helppoa ja turvallista huomioon ottaen sen, että tilat ovat pääasiassa tuotekehitys- ja tuotantotiloja. Kampuksella käy paljon yritysvieraita ja erilaisia delegaatioita ja ryhmiä tutustumassa Nokiaan.

Miten järjestäisit ihmisten ja tavaroiden liikkumisen eri tiloihin ja pystyisit hyödyntämään erilaisia palveluja Touch X Less -periaatteella?

Miten pääsee mukaan?

Haaste on nyt avattu. Ratkaisemiseen voivat osallistua niin yritykset kuin opiskelija- ja muut innovaattoritiimit. Osallistuminen tapahtuu lataamalla ratkaisun esittelevä enintään 3 min kestävä video osoitteessa https://www.lyyti.in/nokiachallenge. Videoiden määräaika on pe 29.4.2022 klo 23.59. Sivulta löytyy vinkkejä hyvään pitchaukseen ja videon toteutukseen. Hyvä ratkaisuehdotus innostaa ja vakuuttaa!

Videoista valitaan enintään 10 parasta ratkaisua pe 13.5. järjestettävään pitchaustilaisuuteen BusinessAsemalle (Hallituskatu 36). Valitut kutsutaan erikseen.

Yrityksille järjestetään yrityskohtaista sparrausta ratkaisuun liittyen ma 4.4. etäyhteyksin (Teams). Katso tarkemmat ohjeet ja varaa aikasi https://www.lyyti.in/NMC-sparraus. Opiskelijatiimejä sparrataan samoin 4.4. OAMK:n Business Cornerissa Linnanmaalla.

Osallistu nyt!

Nokia etsii uusia ideoita ja ratkaisuja. Sinulla voi olla juuri se paras idea ja toteutus, jota Nokia etsii uudelle kampukselle. Pääset esittelemään osaamistasi, ja voit päästä kehittämään ratkaisuasi yhteistyössä Nokian kanssa.

Lisätietoa haastekisasta pirjo.koskiniemi@businessoulu.com

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat