Timegate Instruments laajentaa toimintaansa USA:an

Oululainen teknologia-alan yritys Timegate Instruments Oy kasvaa ja kansainvälistyy voimakkaasti rekrytoiden parhaillaan lisää työvoimaa Oulun seudulle. Samalla Timegate laajentaa liiketoimintaansa myös Yhdysvaltoihin, jonne toimintaa käynnistämään on palkattu lääkevalmistuksen mittausteknologia-alalla tunnettu filosofian tohtori Katherine Bakeev. Hän on työskennellyt sekä Timegaten asiakaskuntaan että kilpailijoihin kuuluvissa globaaleissa yhtiöissä, ja tuo asiantuntijuutensa lisäksi mukanaan laajan kontaktiverkostonsa.

Timegaten kuluvan vuoden liikevaihto tulee kolminkertaistumaan edelliseen vuoteen verrattuna. Rahoittajiin kuuluu mm. suomalainen menestyssijoittaja Lifeline Ventures, joka tunnetaan myös Supercellin, Woltin ja Ouran taustalta. Timegaten mittausteknologia soveltuu hyvin esimerkiksi lääketeollisuuden prosessinhallintaan.

– Timegate on maailmanlaajuinen edelläkävijä erittäin haastavalla mittausteknologian alueella ja loistava esimerkki siitä, miten yli 20 vuoden tutkimustyö on onnistuttu tuotteistamaan kaupallisesti menestyväksi tuotteeksi. Kesällä julkistettu kolmannen sukupolven mittauslaite on osoittautunut äärimmäisen kilpailukykyiseksi ja johdattanut yrityksen nopean kasvun vaiheeseen sekä toiminnan laajenemiseen Yhdysvaltoihin. Pitkäjänteinen tuotekehitys prosessiteollisuuden tarpeisiin alkaa tuottaa tulosta, kommentoi yksi Timegaten sijoittajista ja hallituksen jäsen Hannu Turunen.

Timegate Instruments on kansainvälinen, nopeasti kasvava oululainen deep tech -alueen yritys, joka on kehittänyt täysin uudenlaisen mittalaitteen erilaisten materiaalien koostumusten mittaamiseen. Suomessa Timegate on Raman spektroskopiaan perustuvien mittalaitteiden markkinajohtaja ja maailmanlaajuisesti ainoa aikaportitetun Raman teknologian tarjoaja.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Mari Tenhunen
p. 040 750 4425
mari.tenhunen@timegate.com

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat