Oulun kaupungin yrittäjäpalkinnot jälleen jaettu

NTRNZ median toimitusjohtaja Hanna Mustonen, perustaja Teemu Hostikka ja hallituksen puheenjohtaja Jari Laakso noutivat Vuoden oululainen vientiyritys -palkinnon.

Oulun kaupungin vuosittainen yrittäjäpalkintojen luovutustilaisuus järjestettiin BusinessAsemalla keskiviikkona 1. kesäkuuta. Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Kaupunginjohtajan, BusinessOulun ja muiden Oulun kaupungin edustajien lisäksi paikalla olivat palkittujen yritysten edustajat.

Vuosittaiset yrittäjäpalkinnot myöntää Business Oulu -liikelaitoksen johtokunta. Palkintoraadin puheenjohtajana toimii liikelaitoksen johtaja.

Vuodelta 2021 BusinessOulun johtokunta päätti myöntää vuoden startup-yrityksen palkinnon Buutti Oy:lle, vuoden vientiyrityksen palkinnon NTRNZ media Oy:lle ja Stiiknafuulia-palkinnon Uki Arkkitehdit Oy:lle.

Vuoden oululainen startup 2021

Vuoden oululaisena startup-yrityksenä palkittu Buutti Oy on vuonna 2017 perustettu ohjelmistoalan yritys. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli noin 3,4 milj. euroa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 76,8 %. IT-konsultointi- ja ohjelmistokehityspalveluja tarjoava yritys työllistää n. 90 asiantuntijaa ohjelmistokehityksen ja -koulutuksen parissa. Pääkonttori on Oulussa sekä sivutoimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Tällä hetkellä Buutti Oy hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Yrityksellä on jo perustamisesta asti ollut selkeä tavoite: auttaa ihmisiä kehittämään intohimoaan ohjelmointiin. Tänä aikana yrityksen koulutukset ovat auttaneet yhteensä 3300 nuorta, opiskelijaa ja työtöntä kehittämään ohjelmointitaitojaan.

– Olemme kehittäneet Buutilla viisi vuotta oululaista tietotekniikkaosaamista, innostaneet niin nuorempia kuin vanhempiakin alalle sekä tarjonneet asiakasyrityksillemme korkean asiantuntijuuden ohjelmistokehitystä. Oulu on kotikaupunkina mahdollistanut yrityksemme kasvamisen lyhyessä ajassa neljän perustajajäsenen pikkupajasta sadan hengen IT-yritykseksi. Olemme erittäin otettuja saamastamme tunnustuksesta, lausuu Buutti Oy:n operatiivinen johtaja Miikka Salmi.

Vuoden oululainen vientiyritys 2021

Vuoden oululaiseksi vientiyritykseksi valittu NTRNZ media Oy on sisällöntuotantoon ja markkinointiin erikoistunut, palkittu luova yritys. Se tekee vaikuttavia tuotantoja kansainvälisistä dokumenteista palkittuihin tv-sarjoihin ja kaikkeen, mitä markkinoinniksi kutsutaan. Yritystä inspiroi ja johtaa ajatus “viihteestä, jolla on väliä”. Heille hyvä sisältö on merkityksellistä yhteiskunnalle, ympäristölle, asiakkaille ja jokaiselle yrityksessä työskentelevälle.

– Tunnen suurta ylpeyttä superlahjakkaasta tiimistämme, yhteistyökumppaneistamme, rahoittajistamme ja asiakkaistamme. Olemme pystyneet rakentamaan kaiken kestävien ja merkityksellisten arvojen varaan. Eränkävijät alleviivaa luonnon monimuotoisuutta ja puhuu meille luonnon puolesta. Suurin kansainvälinen menestyksemme, Vaietut arktiset sodat, on sotaa vastustava dokumenttisarja, joka muistuttaa, että toisen maailmansodan kauhut eivät saa toistua enää koskaan, toteaa NTRNZ median perustaja ja vastaava tuottaja Teemu Hostikka.

NTRNZ media on tehnyt merkittävää työtä ja vienyt Suomen av-alaa harppauksella eteenpäin laajoille, kansainvälisille markkinoille pystyen pahimpana pandemia-aikana tekemään laadukkaan tuotannon yhdessä muiden Pohjoismaiden (ja Venäjänkin) kanssa. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2020 reilu 43 % sekä henkilöstömäärä 15 %.

– Olemme tehneet vuosia töitä kansainvälistymisen eteen. Jokainen työntekijä on tehnyt osansa ja ylittänyt itsensä, jotta olemme päässeet sille laatutasolle, mitä kansainvälinen menestys vaatii. Tuntuu todella hienolta, että tämä työ huomioidaan näin hienolla tavalla kotikaupunkimme toimesta, kertoo NTRNZ median toimitusjohtaja Hanna Mustonen.

Stiiknafuulia-yrittäjäpalkinto 2021

Stiiknafuulia-yrittäjäpalkintoa myönnettäessä kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että palkinnonsaaja on pitkäjänteisellä, vakiintuneella ja kannattavalla toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi Oulun kaupungin elinkeinoelämään, toiminut vastuullisesti ja aktiivisesti oululaisessa sekä herättänyt positiivista henkeä omalla toiminnallaan.

Nyt palkittu UKI Arkkitehdit Oy on pitkät perinteet omaava arkkitehtialan yritys. Yritys on perustettu vuonna 1958 Oulussa ja toimii nykyään ympäri Suomea sekä myös ulkomailla. Yrityksellä on toimipisteet myös Jyväskylässä ja Helsingissä. Kuuden vuosikymmenen aikana yritys on ollut mukana lukuisissa projekteissa ja on suunnitellut tuhansia kohteita. Yrityksen toiminta perustuu eettisesti ja ekologisesti kestävään tapaan toimia luotettavana suunnitteluosapuolena.

UKI Arkkitehdit hyödyntää toiminnassaan nykyaikaista teknologiaa, kuten CAVE-simulaatiostudiota, jossa voidaan havainnoida ja testata ohjatusti rakennus- ja ympäristösuunnitelmia liikkumalla kolmiulotteisessa, todelliseen kokoon mallinnetussa virtuaaliympäristössä. Kannattava yritys on pystynyt kasvattamaan liikevaihtoaan merkittävästi viime vuosina henkilöstömäärän samalla tasaisesti kasvaessa. Yritys on toiminut aktiivisesti Oulun alueen elinkeinojen kehittämiseen liittyvissä verkostoissa ja edesauttanut alueen muiden yritysten kehitystä toimimalla aktiivisesti rakennusalan vientiin liittyvissä toimenpiteissä.

– Kun kuulimme palkinnosta, ensimmäinen tunne oli kiitollisuus siitä, että meitä oli monelta taholta ehdotettu Stiiknafuulian saajaksi. Se, että meidät tällä tavalla noteerataan merkittävänä alueen toimijana, lämmittää kaikkia pitkäaikaisia työntekijöitämme erityisesti. Arvostamme myös sitä, että visuaalisen alan tekijöinä saamme palkintona nimenomaan oululaisen taiteilijan työn, sanoo UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

Stiiknafuulia-palkintona UKI Arkkitehdeille luovutettiin taiteilija Tiina Vehkaperän teos ”Vilja tuulee”.

Lisätietoja:
Jarmo Lauronen
yrityspalveluiden päällikkö
BusinessOulu
044 703 1307
jarmo.lauronen@businessoulu.com

BusinessOulu on Oulun kaupungin liikelaitos, joka edistää yrittäjyyttä, kasvua, kilpailukykyä ja työllisyyttä Oulun seudulla. Rakennamme vahvaa pohjoista kasvukeskusta, joka houkuttelee nuorekkaana yritys-, asuin- ja opiskelupaikkakuntana. Luomme uusia työpaikkoja kestävästi yritysten kasvun kautta. Välitämme myös tietoa Oulun elinkeinoelämästä ja tapahtumista.

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat, Yrittäjyys