Lexia laajenee Pohjois-Suomeen – Asianajotoimisto Ferendan Oulun toimisto sulautuu Lexiaan


Lexia Asianajotoimisto ja Asianajotoimisto Ferendan Oulun toimisto yhdistyvät. Yrityskauppa tukee Lexian tavoitetta yhdistää vahva paikallinen osaaminen laajaan valtakunnalliseen ja kansainväliseen osaamisverkostoon.

Yhdistyminen tuo Pohjois-Suomen talousalueen yrityksille modernin ja kansainvälisen asianajotoimiston, joka keskittyy asiakkaiden liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseen rautaisella ammattitaidolla ja vahvalla paikallisosaamisella.

Ferenda sulautuu Lexiaan 1.9.2021. Järjestelyn yhteydessä Lexiaan siirtyy seitsemän työntekijää: osakas, asianajaja Reima Raappana sekä kuusi muuta työntekijää. Ferendan asiakkaat toimivat koko Pohjois-Suomen alueella.

”Oulu on pohjoisen Skandinavian pääkaupunki, jossa on kansainvälinen ja vilkas yrityselämä. Moni oululainen yritys tähtää suoraan maailmalle. Lexia tarjoaa koko Pohjois-Suomen yrityksille paikalliset kontaktit yhdistettynä Lexian laajaan liikejuridiikan osaamiseen sekä kansainvälisiin verkostoihin”, sanoo Lexian toimitusjohtaja, asianajaja Samuli Koskela.

Oulun seutu on erikoistunut elektroniikan valmistukseen, tieteelliseen tutkimukseen ja kehittämiseen, teknisiin palveluihin sekä ohjelmistotoiminta- ja tietopalveluihin. Esimerkiksi Pohjois-Suomen kasvavalla kaivosalalla yhdistyvät puolestaan paikallisen lainsäädännön tuntemuksen ja kansainvälisten verkostojen tarve.

Lexialla on vahvaa ja monipuolista liikejuridiikan osaamista, kuten teknologia-alan osaamista ja liiketoimintakeskeistä kokemusta yritysten kasvusta ja kansainvälistymisestä. Pohjoissuomalaiset yritykset hyötyvät tällaisesta osaamisesta ja asiakaslähtöisesti kehitetyistä palveluista.
“Olemme palvelleet pohjoissuomalaisia yrityksiä jo neljännesvuosisadan ajan. Tunnemme toimintaympäristön ja asiakkaidemme tarpeet. Hyvä yritysjuristi on liikkeenjohdon kumppani, joka rakentaa kasvua ja menestystä asiakkailleen. Jatkossa teemme tätä paikallisella otteella osana Lexiaa”, Ferendan toimitusjohtaja, asianajaja Raappana sanoo.

Yritysten sääntely-ympäristö muuttuu ja monimutkaistuu nopeasti. Esimerkiksi globaalit markkinat, kansainväliset rahoitus- ja yritysjärjestelyt, teknologian nopea kehitys, työoikeuden muutokset, liiketoimintaympäristön kriisit ja alustatalous asettavat uusia velvoitteita yritysten toiminnalle.
Muutos tuo myös rajattomia mahdollisuuksia, ja muuttuva maailma tarvitsee uusia toimintatapoja ja verkostoja, joita Lexia jatkuvasti kehittää auttaakseen asiakkaitaan paremmin ja tehokkaammin.

Lisätietoja:

Samuli Koskela, toimitusjohtaja, Lexia, puh. +358 40 5888 323, samuli.koskela@lexia.fi

Reima Raappana, partneri, Lexia, puh. +358 400 588 915, reima.raappana@lexia.fi

Vuonna 1996 perustettu Lexia Asianajotoimisto Oy on vaativaan kotimaiseen ja kansainväliseen liikejuridiikkaan erikoistunut täyden palvelun asianajotoimisto, joka auttaa asiakkaitaan menestymään. Lexian erityisosaamisalueisiin kuuluvat mm. ICT- ja teknologia-, rakentaminen ja ympäristö-, sopimus-, työ- ja immateriaalioikeus sekä finanssiala, fintech, riitojen ratkaisu ja yritys- ja rahoitusjärjestelyt. Lexialla työskentelee noin 70 juridiikan ammattilaista Helsingissä, Turussa, Tampereella ja nyt myös Oulussa. www.lexia.fi

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat