LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 10 000 euroa Venäjän hyökkäyksestä kärsiville ukrainalaisille – kannustaa kaikkia toimimaan

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 10 000 euroa hätää kärsiville ukrainalaisille humanitäärisen avun toimittamiseksi SPR:n katastrofirahaston kautta. Rahaston kautta kodeistaan sotaa paenneet ukrainalaiset saavat ruokaa, lääkkeitä ja suojaa. Lahjoituksen taustalla on elämänturvayhtiön vastuullisuuden periaate ja hyväntahtoisuuden arvo, jotka yhdessä velvoittavat auttamaan poikkeuksellisessa tilanteessa äärimmäistä hätää kärsiviä.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan järkyttää meitä kaikkia ja apua tarvitaan pikaisesti. Jokainen meistä voi toimia ja auttaa omien mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi lahjoittamalla, osallistumalla keräyksiin, ryhtymällä vapaaehtoistyöhön ja osoittamalla tukensa sodasta kärsiville. Tarttumalla toimeen voi lievittää myös omaa ahdistustaan. Kannustamme paikallisia kumppaneitamme, omistaja-asiakkaitamme ja henkilöstöämme Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla osallistumaan sodasta kärsivien auttamiseen. LähiTapiola Pohjoisen henkilöstöllä on myös mahdollisuus käyttää työaikaa vapaaehtoistyöhön, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

– Ukrainan tilanteen seuraaminen aiheuttaa huolta ja ahdistusta myös Suomessa. Huolehdi lähipiiristäsi ja varmista, että kukaan ei jää nyt yksin. Myös Suomessa toimivien järjestöjen tekemä työ esimerkiksi nuorten mielenterveyden eteen korostuu kriisiuutisoinnin keskellä, toteaa Rajakangas.

LähiTapiola Pohjoisen lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden 300 000 euron lahjoituksia sodasta kärsivien ukrainalaisten auttamiseksi ja humanitaarisen avun toimittamiseksi sitä eniten tarvitseville. LähiTapiola Pohjoinen kartoittaa tilanteen edetessä mahdollisia uusia auttamistapoja.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Pohjoinen vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita.  Viime vuonna LähiTapiola Pohjoinen teki Hyvinvoiva Pohjoinen -lahjoituksia Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalle yhteensä 100 000 euroa, joissa mielenterveyden edistämisen ja ennakoivan jaksamisen tuki oli yksi pääteemoista. Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002. 

Lisätiedot: LähiTapiola Pohjoinen, toimitusjohtaja Veli Rajakangas, +358 50 408 1406, veli.rajakangas(at)lahitapiola.fi


Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat, Ukraina