Idescolle innovaatiopalkinto

Idesco Oy:n kulunvalvontaan liittyvä mobiilitunnistusratkaisu on saanut kansainvälistä tunnustusta turvallisuusalan SECTECH-messujen yhteydessä Tukholmassa.

Detektor International Awards -palkintogaalassa Innovative Achievement -palkinnon saanut Idesco ID-palvelu helpottaa järjestelmätoimittajia ottamaan matkapuhelimella tunnistautumisen osaksi omaa kulunvalvontajärjestelmää.

Idesco ID -palvelun avulla digitaalisia kulkutunnisteita voi käsitellä, ja niitä voi lähettää etänä matkapuhelimiin suoraan samasta kulunvalvontajärjestelmästä, jossa niin sanottuja perinteisiäkin kulkukortteja hallitaan. Tunnisteen saajalta ei tarvita muita tietoja kuin puhelinnumero tai sähköpostiosoite, ja nekin vain tunnisteen lähettämisen ajaksi. Monia vastaavia ratkaisuja hallinnoidaan pilvipalveluista, mutta Idesco ID ei vaadi erillistä pilvipalvelua. Koska kaikki hoidetaan suoraan omasta järjestelmästä, mobiilitunnisteita on helppo hallita. Kulunvalvontajärjestelmän käyttäjien ei tarvitse rekisteröityä pilvipalveluihin eikä käyttäjien tietoja liiku kulunvalvontajärjestelmän ulkopuolella. Idesco ID tekee mobiilitunnistautumisesta helppoa, mutta myös turvallista. 

Matkapuhelimet ovat yleistymässä kovaa vauhtia kaikenlaisessa tunnistautumisessa. Niin myös automaattisessa kulunvalvonnassa ja työajanseurannassa – kaikkialla missä ihmisten kulkemista erilaisiin rakennuksiin halutaan seurata ja valvoa erilaisin kohdennetuin kulkuoikeuksin. Digitaalinen kulkutunniste matkapuhelimessa eroaa perinteisestä kulkukortista siinä, että se voidaan lähettää etänä puhelimeen mistä päin maailmaa tahansa. Puhelimessa on myös valmiina ominaisuuksia, joita voidaan hyödyntää tunnistautumisessa. Tärkein niistä on turvallinen tunnistautuminen puhelimen pin-koodin tai sormenjälkitunnistuksen avulla. Puhelimen ja RFID-lukijan välinen tiedonsiirto suojataan samanlaisilla suojaustekniikoilla kuin perinteistenkin kulkukorttien ja lukijoiden välinen tiedonsiirto.

Idesco ID toimii Idescon omien mobiilitunnisteita Bluetooth- tai NFC-yhteydellä lukevien RFID -lukijoiden kanssa. Sen kanssa voi käyttää Idescon kehittämää, ilmaista Idesco Mobile Lite -puhelinsovellusta, tai järjestelmätoimittajan omaa sovellusta.

Oululainen Idesco Oy on RFID-teknologian asiantuntija yli 30 vuoden kokemuksella. Tuotteitamme ovat RFID-lukijat ja -tunnisteet, järjestelmiä ohjaavat kontrollerit, RFID-lukijan sisältävät kosketusnäyttöpäätteet sekä mobiililaitteilla tapahtuvaan kulkemiseen liittyvät ratkaisut. Tuotteidemme avulla kerätään tietoa ja parannetaan turvallisuutta erilaisissa kulunvalvonta-, ajoneuvontunnistus- ja logistiikkasovelluksissa ympäri maailmaa.

Lisätietoa: Jari Valtonen, toimitusjohtaja, Idesco Oy, jari.valtonen@idesco.fi, 0400 583 467

Mikä Idesco ID on?

Kategoriat:Digitalisaatio, Jäsenemme tiedottavat, Teknologia