Hoivatilat ykköseksi Great Place To Work -kilpailussa

Oulussa vuonna 2010 perustettu Hoivatilat on useana vuonna sijoittunut Great Place To Work -kilpailussa kärkipäähän. Nyt pitkäjänteinen työ tyytyväisen henkilöstön ja toimivan yrityskulttuurin luomiseksi kruunattiin, kun Hoivatilat valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -kilpailussa pienten organisaatioiden (10-49 hlöä) sarjassa.

Kilpailussa Suomen parhaasta työpaikasta ei ole jaossa pikavoittoja. Hoivatilojen voitto pohjaa vuosien aikana hyvin tehdylle perustyölle yrityksen arjessa ja liiketoiminnassa. Hoivatilat rakennuttaa palveluverkon mukaisia kestäviä ja terveellisiä kiinteistöjä sijainneille, joilla on tarvetta. Halu parantaa yhteiskuntaa, kehittää kaupunkikuvaa, toimia luotettavasti ja mahdollistaa asiakkaille turvallinen toiminta Hoivatilojen kiinteistöissä ovat arvoja, jotka jokainen hoivatilalainen voi allekirjoittaa.

Arvot, joihin henkilöstö sitoutuu, kestävät heilahtelut markkinassa ja jopa terveysympäristössä, sillä edes korona ei pystynyt haastamaan vahvalle perustalle rakennettua yrityskulttuuria. Korona-aikana Hoivatiloilla suosittiin lähityöskentelyä, tietysti viranomaisten suositukset huomioiden. Yhdessä toimistolla tehtävän työn eduista kommunikoitiin kaikille. Tekemisen oikea suunta ja liiketoiminnan vakaa perusta mahdollistavat työssä viihtymisen tehdäänpä töitä toimistolla, kotona, asiakkaiden luona, etäpalavereissa tai rakennustyömailla.

Huippuasiantuntijoihin luotetaan

Yrityksessä pitkään viihtyneet työntekijät sanovat, että vaikeitakin aikoja mahtuu matkan varrelle. Niistä on päästy eteenpäin omaan tekemisen uskomalla – taidolla, sinnikkyydellä, luottamuksella ja joskus tuurillakin. Yhdessä tekemisen ja keskustelemisen ansiosta syntyy vahva omistajuus: töitä tehdään täydellä sydämellä ja halutaan edistää yhdessä laadittuja tavoitteita ja strategiaa.

– Alkutaipaleella tehtiin pienellä porukalla isoja asioita. Vastuullisten tehtävien parissa ammattitaito kehittyi nopeaa vauhtia osaavien esihenkilöiden ohjauksessa, sanoo financial controller Aleksi Haapakoski.

– Luotamme työkavereihin ja vastuuta annetaan ujostelematta. Onnistumisista kehutaan, mutta epäonnistumistakaan ei tarvitse pelätä. Niistä otetaan opiksi, rakennuttajapäällikkö Ari Hyvärinen kertoo.

Luottamus onkin yksi Hoivatilojen yrityskulttuurin ja johtamisen avainsanoja. Hoivatilojen hieman yli 30 ammattilaisen asiantuntijaorganisaatiota johdetaan ilman turhia rakenteita ja pönöttämistä. Eri tiimien huippuammattilaisia kuunnellaan päätöksenteossa ja yrityksen kehittämisessä.

– Lyhyesti sanottuna johtaminen on reilua ja kaikkien mielipiteet otetaan huomioon, johtaminen on ihmisläheistä ja hierarkia meidän keskustelevassa kulttuurissa on matala, kiittää hankepäällikkö Elina Suikki.

– Kaikki tietävät, että teet oman roolisi ja hoidat hommat kuitenkin maaliin. Tällä on iso merkitys työilmapiiriin ja viihtyvyyteen, jatkaa Haapakoski.

Selkeät roolit ja tavoitteet lisäävät työhyvinvointia myös muutoksessa

Hoivatilojen omanlainen, johdonmukainen yrityskulttuuri ja koko johtamisjärjestelmä rakentuu selkeiden roolien ja tavoitteiden varaan, jotka eivät tipahda annettuina, vaan koko henkilöstö osallistetaan niiden luomiseen. Roolien, tavoitteiden ja toimintatapojen selkeys korostuu työhyvinvoinnissa ja työssä jaksamisessa.

Hoivatilojen markkina on vuosien aikana muuttunut siten, että eniten hankkeita on käynnissä pääkaupunkiseudulla ja muualla Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Iso kansainvälinen Aedifica-konserni osti Hoivatilat pois Helsingin pörssistä keväällä 2020. Työkielen vaihtuminen englanniksi, uusi kansainvälinen työyhteisö sekä monien prosessien ja käytäntöjen muuttuminen haastoivat myös johtamista. Nyt julkistettu voitto Great Place To Work -kilpailussa kertovat, että uuden toimitusjohtajan vetämässä integraatiossa on onnistuttu.

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat