Haltian saavutti 71 % kasvun ja keräsi 6,6 miljoonan euron rahoituksen

Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä

IoT-talo Haltianin liikevaihdon kasvu kiihtyi yli 71 prosenttiin vuonna 2021. Yritys keräsi myös 6,6 miljoonan euron rahoituskierroksen, jonka sijoittajien joukossa on sekä nykyisiä omistajia että uusia sijoittajia. Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä odottaa liikevaihdon kasvun jatkuvan, kun rakennetun ympäristön IoT-ratkaisut tulevat osaksi kaikkien yritysten arkipäivää.

Suurin kasvu älyrakennusten ja -tilojen alalla

Haltianin liikevaihto otti harppauksen 9 miljoonasta 15,5 miljoonaan euroon viime vuonna huolimatta maailmalla olleista haasteista. Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä kertoo kasvun olleen kunnianhimoisten tavoitteiden mukainen. ”Yli 71 prosentin kasvu on uskomattoman hieno suoritus ottaen huomioon globaalin komponenttipulan ja maailmalla jatkuvan pandemian, ja se osoittaa meidän tehneen oikeita ratkaisuja yrityksemme kehityksessä.” Leipälä kertoo. Kasvu on vahvinta älyrakennusten alalla, joihin Haltian tarjoaa sekä Empathic Building -älytoimistoratkaisua, että Thingsee IoT-laiteratkaisuja. Kasvun moottorina ovat Leipälän mukaan olleet useat kansainväliset asiakkaat.

”IoT:n avulla ratkaistaan ihan arkipäiväisiä ongelmia, ja monet meistä käyttävät tai hyötyvät erilaisista digitaalisista ratkaisuista jopa tietämättään.” Leipälä selittää. ”Yrityksille älyratkaisut säästävät paljon aikaa ja rahaa, sekä helpottavat palveluiden kehittämistä.” Leipälän mukaan esimerkiksi toimistojen siirtyminen lähi- ja etätyön yhdistävään hybridityöskentelyyn, sekä tarve tilojen etämonitorointiin on kasvattanut IoT-ratkaisujen kysyntää.

Haltian on myös rekrytoinut ahkerasti vuosina 2020–2021. ”Yritykseemme on näinkin erikoisina aikoina liittynyt yli 30 uutta osaajaa pelkästään vuoden aikana,” Leipälä kertoo. Haltianilla työskentelee nyt jo 130 työntekijää. Yrityksen kasvu ja rekrytointi jatkuu vilkkaana tänäkin vuonna: ”Kilpailu hyvistä osaajista on kovaa, mutta olemme huomanneet Haltianin arvojen ja työnantajamielikuvan olevan hyviä valtteja työntekijämarkkinoilla.” Leipälä sanoo.

Nopean tulevankin kasvun mahdollistavassa rahoituskierroksessa oli mukana muun muassa Inventure, Nordic Option, Tesi, Ventic sekä muita suomalaisia ja ruotsalaisia yksityissijoittajia.

Haltian tulee käyttämään uutta pääomaa toiminnan kasvattamiseen muun muassa Pohjois-Amerikassa, johon Haltian kasvattaa asiakastuki- ja myyntiorganisaatiotaan tänä vuonna. Kasvutavoitetta tukee myös tuoteportfolion vahvistaminen.

IoT-ratkaisujen tarve ja suosio kovassa kasvussa

Haltianin asiakkaisiin kuuluu monia kansainvälisiä suuria toimijoita Japanista Pohjois-Amerikkaan, jossa Haltian toimittaa IoT-järjestelmiään tuhansiin rakennuksiin tänä vuonna. Haltianin Thingsee IoT-laitteilla voidaan langattomasti, helposti ja luotettavasti seurata esimerkiksi tilojen käyttöä ja käyttöasteita, ilmanlaatua, vesivuotoja, talotekniikan käyttäytymistä, sekä tavaroiden sijaintia sisätiloissa.

Haltianin Empathic Building on johtava työntekijäkokemusta parantava sovellus toimistoihin ja sairaaloihin. Se helpottaa ja yksinkertaistaa loppukäyttäjän jokapäiväisiä tehtäviä auttamalla heitä löytämään oikean työtilan, tavarat, kollegat, sekä jakamaan heille tärkeitä asioita. Lisäksi Empathic Building tarjoaa arvokasta tietoa tilankäytöstä, ilmanlaadusta ja työntekijöiden tyytyväisyydestä, joiden avulla yritykset voivat suunnitella tilojaan dataohjatusti ja parantaa työntekemisen sujuvuutta.

Julkisina esimerkkeinä suurista asiakkaista Leipälä mainitsee Telian ja Telefonican, jotka käyttävät Empathic Buildingia useissa toimistoissaan, sekä Postin, jonka lähes satatuhatta uutta pakettiautomaattia toimii Haltianin IoT-teknologialla.

Yhteystiedot
Pasi Leipälä, toimitusjohtaja.
pasi.leipala@haltian.com, 0405434579

Haltian
Haltian on globaalisti toimiva IoT- ja tuotekehitystalo Oulusta. Haltianin IoT-tarjontaan kuuluu Haltianin kehittämä IoT-teknologia-alusta Thingsee, joka nopeuttaa laajoja IoT-käyttöönottoja, sekä Empathic Building älytaloratkaisu.

Johtava tutkimusyhtiö Gartner on myöntänyt Haltianille Cool Vendor -tunnustuksen sen toimittamista IoT-palveluista. Haltian on myös tuotekehityskumppani monissa kansainvälisissä signature-tuotteissa, joista yksi on Oura-älysormus. Lisätietoja: https://www.haltian.com

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat