Fennovoima on päättänyt Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimitussopimuksen Rosatomin kanssa

Fennovoima on päättänyt RAOS Projectin kanssa solmitun laitostoimitussopimuksen johtuen RAOS Projectin merkittävistä viivästyksistä ja kyvyttömyydestä toteuttaa Hanhikivi 1 -hanke. Viime vuosien aikana toimittajan merkittävät viivästykset ovat jatkuneet ja kasvaneet. Sota Ukrainassa on pahentanut hankkeen riskejä, joita RAOS Project ei ole kyennyt ehkäisemään.

Käytännössä laitostoimitussopimuksen päättäminen tarkoittaa, että yhteistyö RAOS Projectin kanssa on päättynyt välittömin vaikutuksin, ja sekä suunnittelu- ja lisensointityö että työt Hanhikivi 1 -työmaalla RAOS Projectin kanssa päättyvät.

“Valitettavasti laitostoimituksen päättämisellä arvioidaan olevan merkittäviä vaikutuksia Fennovoiman työntekijöihin. Vaikutusten arvioidaan koskevan lisäksi kaikkia toimitusketjun toimijoita ja Pyhäjoen aluetta. Päätavoitteenamme on tukea henkilöstöä pitämällä heidät ajan tasalla tilanteesta ja toimia tiiviissä yhteistyössä henkilöstömme ja luottamushenkilöiden kanssa. Lisäksi ylläpidämme työmaa-aluetta”, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Joachim Specht.

“Laitostoimituksen päättämistä RAOS Projectin kanssa ei ole tehty kevyin perustein. Näin suuressa hankkeessa on merkittäviä ja monisyisiä näkökulmia, ja hankkeeseen liittyvät päätökset tehdään aina huolellisen harkinnan perusteella. Ymmärrämme täysin päätöksen vaikutukset, ja teemme parhaamme niiden hallitsemiseksi”, sanoo Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä.

Fennovoima antaa lisätietoa päätöksestä ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin maanantaina 2.5.2022 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Erillisiä henkilökohtaisia haastatteluja emme tässä vaiheessa anna. Tilaisuus järjestetään Technopoliksen tiloissa Helsingin Salmisaaressa klo 12:00 osoitteessa Hiilikatu 3.

Pyydämme osallistujia ilmoittamaan etukäteen osoitteeseen communications@fennovoima.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä osallistujan nimen sekä edustettavan median. 

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat