Digia ja Avalon yhdistävät voimansa

Digia jatkaa määrätietoisesti strategiansa toteuttamista ja ostaa asiakaskokemusten kehittämiseen ja digitaaliseen markkinointiin keskittyneen Avalonin.

Avalonin kyky ymmärtää dataan perustuvaa reaaliaikaista asiakaskokemuksen kehittämistä ja sen johtamista, yhdistettynä Digian tunnettuun liiketoiminta- ja design-konsultaatio-osaamiseen, vahvistaa Digian roolia markkinoiden edelläkävijänä laajempien dataan ja analytiikkaan perustuvien digitaalisten palvelukokonaisuuksien toimittajana. Yhdessä yhtiöt pystyvät tuomaan asiakkaille merkittävää lisäarvoa digitaalisiin palveluihin ja niiden kehittämiseen.

Digia Oyj ja Avalon Oy ovat allekirjoittaneet 20.9.2022 sopimuksen, jolla Digia ostaa Avalonin koko osakekannan. Kaupan suunniteltu toteuttamispäivä on 1.10.2022. Avalonin yritysosto vahvistaa entisestään Digian markkina-asemaa johtavana kokonaisvaltaisena digitalisaatiokumppanina ja lisää kyvykkyyttä palvella molempien yritysten asiakaskuntia entistä monipuolisemmin.

Avalon tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia digitaalisen markkinoinnin ja asiakaskokemuksen kehittämisen palveluja, perustuen datan ja analytiikan hyödyntämiseen. Avalonin asiakkaita ovat esimerkiksi Canon, iLoq, Stora Enso, Pölkky sekä useat muut yksityisen sektorin toimijat. Avalonin palveluksessa työskentelee 24 vakituisessa työsuhteessa olevaa huippuammattilaista sen toimipisteissä Helsingissä ja Oulussa.

”Maailma muuttuu yhä monimutkaisemmaksi ja nopeammaksi, ja tätä varten kehitämme Digiaa kumppanina, joka pystyy tuottamaan poikkeuksellisen syviä ja merkityksellisiä dataohjattuja palveluita asiakkailleen. Avalon edustaa asiakaskokemuksen luomisen uutta sukupolvea, jossa asiakaskokemus (CX) ja liiketoiminnanhallinta (CRM) nivoutuvat yhä tiukemmin toisiinsa.”, sanoo Digian liiketoimintajohtaja Sami Paihonen.

Datan ja tekoälyn avulla rakennetaan reaaliaikaista asiakaskokemusta

Digia ja Avalon uskovat vahvasti maailmaan, jossa asiakaskokemus ja siihen liittyvä liiketoimintojen digitaalinen muotoilu perustuu datan ja tekoälyn (AI) hyödyntämiseen. Reaaliaikainen datan analysointi sen eri lähteistä mahdollistaa nopean reagoinnin markkinoiden muutoksiin ja asiakkaiden vaatimuksiin, niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

”Avalon on alansa parhaita toimistoja Suomessa ja jatkamme ylpeänä yhdessä tästä eteenpäin merkityksellisten palveluiden muotoilua sekä toteuttamista.”, Paihonen jatkaa.

Avalonin yhdistyminen Digiaan tuo yhtiön nykyisille ja uusille asiakkaille entistä laajemman palvelukokonaisuuden digitaalisiin dataan pohjautuviin palveluihin, sekä asiantuntijuutta ja resursseja reaaliaikaisten dataa hyödyntävien ratkaisujen toteuttamiseen.

”Digialla on vahvaa osaamista esimerkiksi AI:stä ja CRM:stä ja näemme, että markkinoinnin data yhdistyy CRM-alueen datamassaan yhä vahvemmin. Tämä tarjoaa reaaliaikaista tietoa asiakkaiden käyttäytymisestä aina ostopäätökseen asti ja antaa mahdollisuudet reagoida, suunnitella ja toimittaa entistäkin tuloksellisempaan liiketoimintaan kykeneviä kokonaisuuksia.”, sanoo Avalonin toimitusjohtaja Petri Laakso.

Osapuolet ovat sopineet, että yritysjärjestelyn kauppahintaa ei julkisteta. Avalonin liikevaihto oli joulukuussa 2021 päättyneellä tilikaudella noin 2,4 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti 15 prosenttia. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia. Avalonin luvut yhdistellään Digia-konserniin lokakuun 2022 alusta alkaen.

Kaikki Avalonin työntekijät tulevat osaksi Digian Intelligent Solutions -liiketoimintayksikköä. Avalon muodostaa yhdessä Digian liiketoiminta- ja design-konsultaatioyksikön kanssa uuden liiketoiminta-alueen, jonka johtajaksi on nimitetty Petri Laakso. Yhdistetty yksikkö jatkaa toimintaansa Avalon-brändin alla, osana Digia-konsernia. Avalonin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jari Laakso toimii jatkossa asiantuntijatehtävissä erityisesti asiakaskokemusten kehittämiseen liittyen.

Lisätietoja:
Median yhteydenotot: communications@digia.com 

Sami Paihonen
Liiketoimintajohtaja, Intelligent Solutions, Digia Oyj
p. 050 502 1111
sami.paihonen@digia.com

Petri Laakso
Toimitusjohtaja, Avalon Oy
p. 0400 863 007
pete.laakso@avalon.fi

Digia lyhyesti
Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2021 oli 156 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Avalon lyhyesti
Avalon on vuonna 1994 perustettu digimarkkinointitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia digitaalisen markkinoinnin palveluja sisältäen muun muassa some-markkinoinnin, datan ja analytiikan palvelut sekä markkinoinnin automaation palvelut. Yrityksen palveluksessa työskentelee 24 vakituisessa työsuhteessa olevaa huippuammattilaista sen toimipisteissä Helsingissä ja Oulussa.

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat