Arvo Sijoitusosuuskunnan lainasijoitus varmisti Antellin rahoituspaketin

Arvo Sijoitusosuuskunta on mukana rahoituspaketissa, joka nopeuttaa henkilöstöravintoloistaan tunnetun Antellin nousua koronapandemian aiheuttamasta toimialaa koettelevasta kriisistä. Arvon sijoituksessa kyse on lyhytaikaisesta vaihtovelkakirjapohjaisesta sijoituslainasta. Koronapandemia on iskenyt erityisen lujasti ravintolatoimialaan, ja sijoitus mahdollistaa Antellille nopeamman suunnan muutoksen ja toimintojen kehittämisen tulevaisuuden kilpailukyvyn varmistamiseksi.

– Olemme todella tyytyväisiä saatuamme sijoittajaksi juuri Arvon, koska Antell ja Arvo jakavat hyvin samantyyppisen arvopohjan. Arvon mukaantulo varmisti uuden rahoituspaketin syntymisen, ja vaikean koronakauden jälkeen tilanne näyttää taas valoisammalta. Ihmiset palaavat vähitellen etätöistä toimistotyöhön ja lounasravintoloiden myynti on kasvussa, kertoo Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto.

Antell on oululaislähtöinen vuonna 1880 perustettu perheyritys. Antell-konsernin liikevaihto ennen koronaa oli 45 miljoonaa euroa ja se työllisti keskimäärin 525 henkilöä. Alan muiden toimijoiden tavoin myös Antell on joutunut sopeuttamaan toimintaansa koronapandemian takia. Toimistorakennusten lounasravintolat ovat menettäneet suuren osan etätöihin jääneistä asiakkaistaan. Kuitenkaan korvauksia tulonmenetyksistä niille ei ole suoritettu, toisin kuin hallituksen määräyksin suljetuille ruokaravintoloille.

Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtaja Jari Pirinen korostaa Antellin merkitystä yli 140-vuotiaana perinteikkäänä perheyrityksenä sekä merkittävänä työllistäjänä.

– Monet lounasravintolaketjut ovat kansainvälisessä omistuksessa olevia jättiläisyrityksiä. On hienoa, että laadukkaasta ruoastaan tunnettu Antell toimialueeltamme on yksi alansa suurimmista toimijoista Suomessa, Arvon toimitusjohtaja Jari Pirinen toteaa.

Antell tekee aidosti hyvää. Haluamme olla mukana rakentamassa asiakkaidemme hyvinvointia. Osaamisemme ytimessä on monipuolinen, hyvää tekevä ja herkullinen ruoka. Tänä päivänä Antellilla on noin 70 ravintolaa ja kahvilaa ympäri Suomen.

www.antell.fi

Arvo Sijoitusosuuskunta on alueellinen sijoitus- ja kehitysosuuskunta, jonka omistavat osuuskunnan yli 24 000 jäsentä. Osuuskunnan sijoitukset jakautuvat alueellisiin, valtakunnallisiin ja finanssisijoituksiin. Arvon Sijoitusosuuskunnan konsernitaseen loppusumma tilinpäätöksessä 2020 oli 107 miljoonaa euroa ja tulos verojen jälkeen 5,6 miljoonaa euroa.

www.arvosijoitus.fi

Kategoriat:Jäsenemme tiedottavat